amalfi, italy
Comenius projekt u školskoj godini 2010/2011


U sklopu IKUS projekta profesori A. Roje i I. Vrdoljak bili su u posjet turističke škole Istituto Tecnico Statale per il Turismo “Flavio Gioa” u Amalfiju. Amalfi je turističko središte amalfitanske rivijere koja se nalazi južno od  Napulja i Salerna u talijanskoj pokrajini Campania.Bili smo od 6.5 do 11.5. 2010 gdje su se razmijenjivala iskustva u vođenju nastave u školama sudionicima projekta međunarodne suradnje.
  1. Učenici su radili u skupini i pronašli zajedničke teme u aktivnostima koje su do sada provodili.
  2. Profesori su dogovorili daljnje termine susreta te druge važne detalje oko same provedbe aktivnosti  (sljedeći susret je u Sczescinu u Poljskoj)
  3. Komunikacija među školama i učenicima uključenima u projekt odvijat će se preko Skypea
  4. Zajednički podaci objavljivat će se na zajedničkoj web stranici projekta

Profesori naše škole I. Vrdoljak, A. Roje zajedno s ravnateljem Ivanom Belanićem su sudjelovali na drugom sastanku u Budimpešti ( studeni 2009 ) u sklopu međunarodnog projekta Comenius IKUS (suradnja škole i sveučilišta u prirodoslovnim i tehničkim područjima) u kojem još sudjeluju škole partneri iz: Mađarske, Njemačke, Poljske, Italije i Češke.
meteorologic console

Područje rada za našu školu će biti očitavanje podatake sa meterološke stanice u suradnji s Oceanografskim institutom iz Splita. Učenici će posjećivati laboratorijske vježbe i radove u Institutu te raditi na prikupljanju i obradi podataka sa meterološke stanice koju škola posjeduje. Učenici će zajedno s mentorom prof. Sinišom Vodopijom izrađivati vremenske prognoze te obrađivat i sve druge podatke vezane za klimu.

Oni će također izmjenjivati podatke s drugim učenicima iz škola partnera te će zajedno s njima uređivati web stranicu projekta IKUS na engleskom jeziku. Učenici i njihovi mentori će se sastajati na radnim tjednima dva puta godišnje. Učenici će za istaknuto sudjelovanje u aktivnostima dobiti certifikat potpisan od svih ravnatelja škola.

Projekt je odobren od Europske komisije za obrazovanje i Agencije za mobilnost i programe EU i trajat će od 2009. - 2011. godine.

Slike o školi / Additional school photos...
Plakat naše škole za ICUS projekt druženja / Willkommen
plakat
IKUS in Budapest